Descarca formularul 2% pentru Filantropia

Dorinţele copiilor din Silivaş şi Războieni împlinite în prag de sărbători datorită unor tineri generoşi

Data publicarii: 22 Dec 2015, ora 10:12 |

Copiii din cadrul Centrelor de zi „Sfânta Filofteia” din Silivaş şi „Sfântul Serafim de Sarov” din Războieni vor avea parte şi în acest an de sărbători fericite. Aceştia şi-au aşternut pe hârtie dorinţele de Crăciun şi le-au trimis Moşului, în speranţa că vor găsi sub brad cadourile dorite. Mai mulţi tineri din Bucureşti şi Timişoara, fii duhovniceşti ai părintelui Vladimir Beregoi, cel care coordonează cele două aşezăminte sociale, l-au ajutat pe Moşul să pregătească pachete pentru fiecare copil în parte în care au pus hăinuţe, jucării, rechizite sau dulciuri. Zilele trecute aceştia au reuşit să ajungă la Silivaş şi Războieni pentru a le oferi copiilor cadourile de Crăciun. Copiii le-au mulţumit pentru darurile primite şi pentru generozitatea de care au dat dovadă pregătind o scenetă cu temă biblică şi un recital de colinde.

„Este pentru al doilea an când aceşti tineri şi-au îndreptat sufletele spre copiii noştri, aducându-le în prag de sărbători bucurii şi înplinirea dorinţelor. Le mulţumim tuturor celor care ne sprijină în activitatea noastră, de la autorităţi judeţene, locale, oameni cu suflet mare, să putem să le oferim acestor copii o viaţă mai bună. În prag de sărbători le urăm tuturor să aibă parte de sănătate, belşug în casă şi dragoste în suflet” a spus părintele Vladimir Beregoi, coordonatorul celor două centre sociale.

Daruri de Crăciun vor primi şi alţi copii din comunitate care provin din familii defavorizate  dar şi persoanele vârstnice din cele două localităţi care primesc servicii în cadrul reţelei de îngrijire la domiciliu.

Centrul de zi „Sfânta Filofteia” din Silivaş funcţionează din anul 2004, iar Centrul de zi „Sfântul Serafim de Sarov” din Războieni a fost deschis în 2011. Ambele centre oferă servicii unui număr de 25 de copii şi funcţionează într-un parteneriat între Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba şi consiliile locale din Hopârta, respectiv Ocna Mureş.

Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

1c 2c 3c 4c 5c 6c
Informaţii pe aceeaşi temă

Cetatea Alba Iulia în culorile copilăriei
Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia deruleaza cursuri CNFPA in Penitenciar...
Atelier de comunicare - Cuvintele inimii - o poarta catre intelegere
Atelier de ţesături tradiţionale, sculptură în lemn şi pictură pe sticlă, cu ang...

Arhive

Trafic

Pagini

Pagini|Vizite |Unici

  • Ultimele 24 de ore: 151
  • Ultimele 7 zile: 904
  • Ultimele 30 de zile: 5.389
  • Acum online: 1