Descarca formularul 2% pentru Filantropia

600 de copii din judeţele Alba şi Mureş sărbătoriţi astăzi la Alba Iulia în cadrul evenimentului „Ziua Copilului – Zâmbet de copil”

Data publicarii: 5 Iun 2015, ora 19:06 |

Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă au organizat astăzi evenimentul aniversar „Ziua Copilului – Zâmbet de copil”. În cadrul evenimentului au fost sărbătoriţi cei 600 de copii din aşezămintele sociale din cuprinsul Eparhiei de Alba Iulia, judeţele Alba şi Mureş.

Programul a debutat cu oficierea unei slujbe religioase în Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia urmată de o expoziţie cu lucrări artistice realizate de copiii din aşezămintele sociale din Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei. Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei, neputând fi prezent la acest frumos eveniment dedicat copiilor, cu tema „Zâmbet de Copil”, a transmis un mesaj special pentru toţi copiii prezenţi la această mare sărbătoare dedicată lor, spunând:

„Dragi copii,

În această zi de primăvară, sub faldurile de lumină ale Rusaliilor, v-aţi adunat cu sutele în Catedrala Reîntregirii, venind de pe întreaga întindere a Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia. Prezenţa voastră în Cetatea Marii Uniri vorbeşte elocvent despre condiţiile necesare pentru dobândirea Patriei cereşti: curăţia inimii, sinceritatea, încrederea filială şi iubirea iertătoare.Conştienţi că voi, dragi copii, reprezentaţi viitorul de mâine al neamului românesc, slujitorii Bisericii Ortodoxe şi profesorii de religie se străduiesc să vă ofere o bună educaţie morală şi duhovnicească. Îndemnându-vă „să fiţi următori lui Dumnezeu, ca nişte copii iubiţi” (cf. Ef. 5, 1), vă binecuvintez pe toţi şi vă îmbrăţişez cu iubire părintească întru Iisus Hristos, Domnul nostru.

Evenimentul aniversar „Ziua Copilului – Zâmbet de copil”,  aflat la cea de-a VIII-a ediţie, a devenit o tradiţie în Eparhia de Alba Iulia şi îşi propune să aducă bucurie în sufletele copiilor ocrotiţi în peste 30 de aşezăminte sociale în judeţele Alba şi Mureş. „Prin acest eveniment sărbătorim pe cei 600 de copii care sunt ocrotiţi în cele 32 de aşezăminte sociale din cuprinsul Eparhei noastre. Dorim prin acest eveniment să aducem multă bucurie în sufletele acestor copii, zâmbetele lor fiind pentru noi principalul imbold pentru a continua munca pe acest tărâm ocrotit de Dumnezeu” a precizat părintele Nicolae Călin Ignat, preşedintele Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

 

10 13 12 9 8 7 6 5 4 3 2 1
Informaţii pe aceeaşi temă

Formare profesională pentru servicii de calitate
Serviciile pentru vârstnici vor continua şi după încetarea finanţării FRDS
Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia deruleaza cursuri CNFPA pentru detinut...
ANUNŢ CONCURS PEDAGOG SOCIAL

Arhive

Trafic

Pagini

Pagini|Vizite |Unici

  • Ultimele 24 de ore: 157
  • Ultimele 7 zile: 910
  • Ultimele 30 de zile: 5.395
  • Acum online: 1