Descarca formularul 2% pentru Filantropia

Vizită arhierească la Aşezământul „Sfântul Andrei” din Alba Iulia

Data publicarii: 2 Apr 2015, ora 10:04 |

Joi, 2 aprilie a.c., Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, însoţit de douăsprezece doamne din Societatea Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Alba Iuliei, a efectuat o vizită pastorală la Aşezământul „Sfântul Andrei” din Alba Iulia (Bărăbanţ), unde sunt găzduite 54 de persoane vârstnice cu anumite afecţiuni sau aflate în stadii diferite de dependenţă.

Cu această ocazie, Ierarhul nostru le-a picurat în sufletele beneficiarilor din Aşezământul vizitat un sensibil cuvânt de învăţătură legat de perioada în care ne aflăm, dedicată pregătirii fizice şi spirituale pentru întâmpinarea Slăvitului Praznic al Învierii Domnului nostru Iisus Hristos şi le-a oferit daruri. Adresându-se celor prezenţi, Înaltpreasfinţia Sa a spus: „Postul Mare este timpul potrivit în care suntem chemaţi să ne consacrăm rugăciunii, meditaţiei, ajutorării şi mângâierii celor săraci, bolnavi şi bătrâni. Iubirea şi slujirea noastră trebuie să aibă o adresă orizontală, precum ne învaţă Mântuitorul nostru, Marele Filantrop şi Slujitorul smerit al tuturor. De aceea, astăzi, cu doamnele din Societatea Femeilor Ortodoxe, am venit la acest Aşezământ. Suntem aici pentru a oferi persoanelor vârstnice un cuvânt bun şi un mic dar. Prin aceasta, le arătăm că sunt foarte preţioşi în ochii lui Dumnezeu şi că nouă ne pasă de ei”.

Vizitarea acestor persoane vârstnice, în cea mai mare parte singure şi suferinde, binecuvântarea şi încurajarea lor prin cuvinte sincere şi pline de putere, transformarea tristeţii de pe feţele lor, chiar şi pentru câteva ore, în zâmbet, oferirea de daruri şi angrenarea unor persoane laice în acţiuni nobile de acest fel au transformat ziua de joi într-o zi specială, plină de bucurie şi de pace sufletească. S-a întâmplat acest lucru deoarece orice faptă bună reprezintă, de fapt, o materializarea a credinţei, care „este lucrătoare prin iubire” (Gal. 5, 6) Credinţa, esenţială creştinilor pentru mântuire, se stă la temelia convingerilor interioare ale omului şi a faptelor sale. Ea inspiră şi susţine angajamente dintre cele mai diverse şi înnoieşte perspectiva pe care o avem asupra vieţii şi a oamenilor de lângă noi.

Societatea Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Alba Iuliei, la doar patru luni de la înfiinţare, a reuşit să facă paşi importanţi în promovarea şi valorificarea virtuţilor creştine în familie şi societate, implicându-se în desfăşurarea unor programe care vizează cu prioritate copiii şi persoanele vârstnice aflate în situaţii de risc social sau în situaţii de dependenţă, precum şi în încurajarea formării tinerilor în spiritul tradiţiei creştine prin promovarea culturii şi a valorilor româneşti.

20150402_124535 20150402_124723 20150402_125019

 

Pr. Florin Croitoru
Informaţii pe aceeaşi temă

A doua tabără „Floare de Colţ” pentru copiii din centrele educaţionale ale Filan...
MODULUL DYNAMIS DE DEZVOLTARE A ABILITĂȚILOR DE VIAȚĂ
Inaugurarea Casei de tip familial "Sfantul Mucenic Ciprian" Ocna Mures
Spectacol caritabil pentru copiii şi tinerii ocrotiţi în Casa de tip familial „S...

Arhive

Trafic

Pagini

Pagini|Vizite |Unici

  • Ultimele 24 de ore: 157
  • Ultimele 7 zile: 910
  • Ultimele 30 de zile: 5.395
  • Acum online: 1